Domov Kváskujeme chlebík aj vianočku

Kváskujeme chlebík aj vianočku

Chcem sledovať tento kurz

Kurz je určený pre

  • Začiatočník
  • Stredne pokročilý
  • Pokročilý

Na tomto kurze sa naučíte všetko, čo ste chceli vedieť o kvásku. Od zamiesenia cesta až po ochutnávku chleba, Petronela vás naučí všetky teoretické aj praktické vedomosti a zručnosti ako na nadýchaný chlebík, lahodnú vianočku, aj ako dlho treba nechať kysnúť cesto a ako naplánovať proces pečenia. 

 

Obsahom kurzu bude:

 

  • Teória – odborný výklad – teoretická časť.
  • Všetko o kvase – ako si ho vypestovať, aké druhy kvasov poznáme, ako si založiť jednotlivé druhy, ako prerobiť jeden druh kvasu na iný, ako kvas pracuje, ako sa oňho staráme, aby bol silný a vitálny, ktorý kvas sa kedy používa a prečo.
  • Suroviny na pečenie – aké múky používame na ktoré druhy pečiva a chleba, ktoré naše aj zahraničné múky sú najkvalitnejšie, ako piecť zdravšie, pečenie z rôznych druhov múk.
  • Postup pri príprave sladkého aj slaného cesta, cesta na chlieb a bagety, spracovanie cesta s dlhou fermentáciou.
  • Autolýza a fermentolýza – rôzne spôsoby a postupy – autolýza v chlade, slaná autolýza, bežná autolýza.
  • Laminácia a prekladanie cesta s rôznou hydratáciou, význam a vplyv prekladov a laminácie na kvalitu cesta.
  • Spôsob práce s cestom, tvarovanie rôznych druhov pečiva.
  • Stáčanie chleba do ošatky.
  • Pečenie – spôsoby pečenia v nádobách, na kameni, na plechu a v peci, teploty, čas, pečenie so záparou a bez nej, spôsoby pečenia rôznych druhov.
  • Diskusia, otázky, odpovede.

 

Kurz  bude zameraný na to, aby účastníci pochopili, ako pracuje kvas, naučili sa ako na pečenie sladkého, alebo slaného pečiva, chleba, bagiet, žemlí, pizze, či iného pečiva v závislosti od náplne kurzu.

 

Dozviete  sa všetko od zamiesenia cesta až po ochutnávku chleba, dostanete všetky teoretické aj praktické vedomosti a zručnosti ako na nadýchaný chlebík, ako dlho a akým spôsobom nechať cesto kysnúť, ako tvarovať aj piecť. Tiež si povieme, ako naplánovať proces pečenia v priebehu pracovného týždňa aj cez víkend.

 

Naučíte sa tiež ako na sladké alebo slané pečivo, čomu sa vyvarovať, a naopak čo a ako robiť, aby sme mali nadýchané jemné vianočky, briošky, koláče, pleteničky, či makovičky. Povieme si pár trikov, aby sme sa vyhli tomu aby boli kyslé a hutné.

Prečítať celý detail

Menu

  • Pšeničný chlieb
  • Slané pečivo
  • Vianočka
  • Foccacia ako bonus

Termíny kurzu

V tuto chvíli nejsou vypsány žádné termíny.

Cena všetkých kurzov zahŕňa

  • Individuálny prístup lektora a personálu, pohodlie a príjemné prostredie našej kuchyne.
  • Kvalitné a čerstvé suroviny, potrebné na prípravu receptov.
  • Kvalitné slovenské víno z Chateau Rúbaň a skvelé prosecco Tognon.
  • Kávu ale aj chutné čaje z exkluzívnej čajovej zmesi Kusmi Tea.
  • Zapožičanie pohodlnej ľanovej zástery. 
  • Certifikát o absolvovaní kurzov.
  • Vytlačené recepty k jedlám, ktoré počas kurzu pripravíte.
  • Jednorázovú zľavu 10% na nákup v predajniach Potten & Pannen - Staněk.