Domov Recepty Pycova obľúbená pečená mrkva s bryndzou

Pycova obľúbená pečená mrkva s bryndzou

Mladá mrkva získa pečením výraznú chuť, ktorú dokonale doplní bryndzový dip a spoločne sa postarajú o farebný a voňavý hlavný chod. Tip od Martina Pyca Raucha môžete osviežiť aj pečenými zemiakmi. Vyskúšate?

Suroviny:

  • mladá mrkva s vňaťou 650 g
  • bryndza 200 g
  • kyslá smotana 3 PL
  • zmes korenia Happy Roots 1 PL
  • olivový olej 3+3 PL
  • jablčný ocot 1 PL
  • citrónová šťava 1 PL
  • mletá údená paprika
  • soľ, pažítka, chlieb

Recept je určený pre:

  • Začiatočník

Postup

Mrkvu zbavíme vňate 2 - 3 cm nad vrškom. Vňať umyjeme, posekáme, zmiešame s olivovým olejom (3 PL), citrónovou šťavou (1 PL) a rozmixujeme. Odložíme do chladničky.

Mrkvu očistíme kefou, umyjeme, osušíme a väčšie kúsky pozdĺžne prekrojíme. V miske zmiešame olivový olej (3 PL), jablčný ocot (1 PL) a zmes korenín (1 PL), obsahujúcu mletý cesnak, rozmarín, sezam,feferónky, saturejku, oregano, tymian a bazalku.

Zmes vmasírujeme do mrkvy, ktorú uložíme na plech a premiestnime do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 35 - 40 minút. Uprostred pečenia mrkvu otočíme.

Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou. Primiešame posekanú pažítku a rozotrieme na veľký plochý tanier. Pokvapkáme polovicou zeleného pesta a čiastočne rozotrieme.

Navrch uložíme upečenú mrkvu, pokvapkáme zvyškom pesta, poprášime údenou paprikou a dochutíme hrubou soľou. Podávame s čerstvým kváskovým chlebom alebo obľúbeným pečivom.