Domov Základy indickej kuchyne

Základy indickej kuchyne

Chcem sledovať tento kurz

Kurz je určený pre

  • Začiatočník
  • Stredne pokročilý
  • Pokročilý

Neexistuje lepší spôsob, ako sa naučiť variť pravé indické jedlá, ako pod vedením profesionálneho indického šéfkuchára. V tomto kurze spoznáte rozmanitosť krajiny, základy tradičných zmesí korenia a ich významov v regionálnych chutiach. Vytvoríte si vlastnp zmes z kvalitných surovín a pripravíte si indický syr a ručne vyrábané indické chleby s ďalšími tradičnými indickými jedlami a nápojmi. 

Po úvodnom predstavení Indie - krajina, vplyv počasia na varenie, reginálne varenie a typické korenia a zvyky - nasleduje bohaté menu. 

Prečítať celý detail

Menu

  • Garam Masala: Najznámejšia zmes indického korenia, prezentácia 4 hlavných ingredencií, výroba vlastnej zmesi korenia, ktorú si odnesiete domov. 
  • Výroba Paneer: Indický syr vyrobený z čerstvého kravského mlieka, bez konzervantov a umelých enzýmov.
  • Lamb Rogan Josh : Jedlo zo severnej Indie (Kashmir region) Jahňacie mäso varené v Ghee masle.
  • Veg Pakora - Pouličné jedlá - Zelenina vypražaná v cestíčku s chat masalou.
  • Mango Lassi - Najobľúbenejší indický nápoj s mangom, jogurtom a zeleným kardamonom.
  • Chapati - Celozrný indický chlieb z Atta múky, nekvasené cesto.

Termíny kurzu

pi 07.06.2024 – od 17:00
voľné
€ 160
Kúpiť

Cena všetkých kurzov zahŕňa

  • Individuálny prístup lektora a personálu, pohodlie a príjemné prostredie našej kuchyne.
  • Kvalitné a čerstvé suroviny, potrebné na prípravu receptov.
  • Kvalitné slovenské víno z Chateau Rúbaň.
  • Kávu ale aj chutné čaje z exkluzívnej čajovej zmesi Kusmi Tea.
  • Zapožičanie pohodlnej ľanovej zástery. 
  • Certifikát o absolvovaní kurzov.
  • Vytlačené recepty k jedlám, ktoré počas kurzu pripravíte.
  • Jednorázovú zľavu 10% na nákup v predajniach Potten & Pannen - Staněk.