Domov Chutné veterníky bez lepku a mlieka

Chutné veterníky bez lepku a mlieka

Chcem sledovať tento kurz

Kurz je určený pre

  • Začiatočník
  • Stredne pokročilý
  • Pokročilý

Dobroty z odpaľovaného cesta patria k dokonalej klasike. Zo stola vždy zmiznú rýchlosťou svetla, pretože sú zaručeným chuťovým aj vizuálnym zážitkom pri každej príležitosti. Áno, aj vtedy, ak neobsahujú lepok či mlieko, pretože chutia fantasticky!

Samozrejme, pokiaľ viete ako na to.

Odpaľované cesto od Ivet je bez lepku, mlieka, sóje aj orechov. Naučí vás tiež variantu bez kukurice. Zo skúsenosti vieme, že jej bezlepkovo/bezmliečne veterníky sa tešia veľkej obľube aj u histaminikov.

Čo sa na kurze dozviete?

Všetko, čo potrebujete vedieť k príprave bezlepkového odpaľovaného cesta a bezmliečnych plniek. Kurz je vedený jednoduchou a zrozumiteľnou formou. Vhodný aj pre začiatočníkov.

  • Ivet vám podrobne vysvetlí prácu s odpaľovaným bezlepkovým cestom a bezmliečnymi plnkami “krok za krokom”
  • Dá vám tipy z praxe
  • Ukáže vám aké vybavenie potrebujete k výrobe
  • Ukáže vám aké suroviny k tomu potrebujete/doporučuje
  • Naučí vás vyrobiť bezlepkové odpaľované cesto – z vhodnej zmesi aj z jednodruhových múk a vy si vyberiete, čo vám viac vyhovuje
  • Naučí vás bezmliečne plnky
  • Naučí vás polevy
  • Celé to dáte do finálnej podoby

Po kurze budete môcť doma piecť ďalšie varianty tohto cesta okrem skvelých veterníkov, a to venčeky, eklérky či profiterolky. A nezabudnite potom odskúšať aj veterníkovú tortu!

 

Dôležité upozornenie:

Kurz sa koná v priestoroch Gourmet Academy, kde nie je možnosť vylúčiť možnú kontamináciu s lepkom. Samozrejmosťou sú čisté pracovné stoly, stroje aj náčinie, avšak stále sú to priestory, kde sa pracuje aj s lepkom. Preto prosím zvážte, či je to pre vás vhodné.

Prečítať celý detail

Menu

  • Bezlepkové odpaľované cesto - zo zmesi aj z jednodruhových múk
  • Vegan vanilkovo/pudingová plnka
  • Vegan šľahačka - dva rôzne typy
  • Vegan polevy - karamelová aj orieškov

Termíny kurzu

st 19.06.2024 – od 15:30
voľné
€ 150
Kúpiť

Cena všetkých kurzov zahŕňa

  • Individuálny prístup lektora a personálu, pohodlie a príjemné prostredie našej kuchyne.
  • Kvalitné a čerstvé suroviny, potrebné na prípravu receptov.
  • Kvalitné slovenské víno z Chateau Rúbaň a prosecco Tognon. 
  • Kávu ale aj chutné čaje z exkluzívnej čajovej zmesi Kusmi Tea.
  • Zapožičanie pohodlnej ľanovej zástery. 
  • Certifikát o absolvovaní kurzov.
  • Vytlačené recepty k jedlám, ktoré počas kurzu pripravíte.
  • Jednorázovú zľavu 10% na nákup v predajniach Potten & Pannen - Staněk.